Rouwstuk bestellen: welke keuze heeft u?

Rouwstuk bestellen: welke keuze heeft u?

Een rouwstuk is de laatste groet aan uw overleden dierbare. Rouwstukken zorgen vaak voor troost op de sombere dag. Er zijn veel soorten, maten en kleuren. Zo kunt u een rouwstuk bestellen die past bij de overledene. Bij een rouwstuk kunt u denken aan boeketten, kransen, een rouwdruppel en biedermeier. Wij vertellen u wat het per rouwstuk inhoudt zodat u de juiste keuze kan maken.

Rouwboeketten

Een rouwboeket is er in verschillende vormen, kleuren en maten. Zo is er het traditionele boeket die u in een vaas kunt zetten. Ook is er een rouwboeket die u plat kunt neerleggen op bijvoorbeeld de kist of het graf. Een rouwboeket kunt u meenemen tijdens het afscheid of sturen naar de nabestaande. Veel rouwboeketten bestaan uit rozen. Rozen ziet u dan ook veel op een afscheid vanwege de verschillende betekenissen. Iedere roos heeft namelijk een ander symboliek. Ook kunt u kiezen voor een rouwboeket met prachtige witte lelies of zomerse zonnebloemen.

Rouwkransen

Naast prachtige boeketten zijn er ook rouwkransen. Een rouwkrans kunt u tegen de kist zetten of naast de kist op een standaard. De traditionele krans heeft een ondergrond van bladmaterialen. Een rouwkrans wordt vaak gevarieerd met ranken klimop, eucalyptusblad en hedera bessen. Een prachtige rouwkrans is bijvoorbeeld de ajourkrans rood wit blauw of de ajourkrans wit pastel, wat echt rust uitstraalt. Naast prachtige ronde rouwkransen kunt u ook een krans in de vorm van een hart bestellen. Zo kunt u een prachtig rouwhart rode en witte rozen bestellen.

Rouwdruppel

Een rouwdruppel wordt vaak gebruikt als bedekking van de kist. Een rouwdruppel heeft letterlijk de vorm van een druppel. Er zijn veel rouwdruppels met verschillende bloemen. Zo kunt u een rouwdruppel met rode rozen of een rouwdruppel met kleurrijke zomerbloemen bestellen. Het is belangrijk dat u de bloemen afgestemd op de overledene. Ook kleur kan erg belangrijk zijn, zo heeft iedere kleur een speciale betekenis. Zo staat bijvoorbeeld rood voor passie, verlangen en liefde, geel voor vreugde geluk en energie en paars voor creativiteit, wijsheid en magie. Ook de kleur wit wordt vaak gebruikt in een rouwdruppel. Wit wordt geassocieerd met licht, goedheid, onschuld en zuiverheid. 

Biedermeier

Een biedermeier is een ronde bloemrijke bloemschikking. Samen vormen bloemen een compacte halve bol. Een biedermeier wordt vaak gebruikt als bedekking voor de kist. Een biedermeier kan met veel verschillende bloemen worden gemaakt. Samen vormt het altijd een prachtig geheel. Een mooi voorbeeld is de rouwbiedermeier roze Germini of de prachtige rouwbiedermeier witte Rozen. Het is belangrijk dat u weet dat u nooit de verkeerde keuze maakt. U weet als geen ander wat de overledene heeft gewild. Ook is het belangrijk dat u zelf troost vindt in het rouwstuk.