Rouwboeket met Rozen

Rouwboeket met Rozen

Mogelijk heeft u het al eerder gezien, een rouwboeket met Rozen. Rozen hebben vaak een prachtige betekenis. Maar wist u dat iedere kleur Roos ook een andere betekenis heeft? Zo kunt u altijd het rouwboeket met Rozen kiezen die past bij uw geliefde die is overleden. Rozen zijn dus niet alleen prachtig om te zien maar stralen ook een bepaalde symboliek uit.

Betekenis Rozen

Over het algemeen is de Roos de bloem van liefde en romantiek.  De bloem bestaat al miljoenen jaren. Het was een erg geliefde bloem bij de Grieken, Romeinen en Egyptenaren in de oudheid door haar schoonheid en geur. In de 16e eeuw is de Roos naar Nederland gekomen. Ondertussen is de Roos wereldwijd een bekende bloem. De Roos wordt vaak verwerkt in boeketten, in tuinen als struik plant of klimplant of wordt los gegeven. Vaak worden Rozen ook tijdens feestelijke activiteiten gegeven zoals een examenuitreiking. 

Verschillende kleuren

Rozen zijn er in veel verschillende kleuren. Iedere kleur Roos heeft weer een andere betekenis.

  • Rode Roos: De rode Roos staat voor liefde, trouw, respect en vriendschap. De donkerrode Roos symboliseert verdriet en rouw en wordt dan ook veel gebruikt in rouwstukken.
  • Roze Roos: Met de roze Roos wordt onderscheid gemaakt tussen een lichtroze Roos, zalmroze Roos en donker roze Roos. De lichtroze Roos staat voor geluk, bewondering, dankbaarheid, romantiek, sierlijkheid en vreugde. De zalmroze Roos staat symbool voor verlangen en opwinding. De donker roze Roos staat voor magie, koninklijk en mysterie. Ook symboliseert deze Roos vriendschap, verbondenheid en waarheid. 
  • Witte Roos: De witte Roos staat voor puurheid, onschuld en zuiverheid. Ook staat de witte Roos voor een nieuw begin.
  • Gele Roos: De gele Roos straalt warmte uit. Het staat symbool voor vreugde en energie. 
  • Oranje Roos: De oranje Roos staat voor gezelligheid, plezier en passie.

Soorten Rozen

Rozen zijn er in heel veel verschillende kleuren, lengtes, grootte en geuren. Rozen worden gekweekt als snijbloem of als tuinbloem. Snijbloemen zijn er vaak in korte, middellange en lange varianten. De tuinbloem variant ziet u vaak als struikroos, stamroos of klimroos. Rozen komen ook veelvuldig terug in rouwboeketten. In een rouwboeket met Rozen wordt vaak de snijbloem variant gebruikt.

Rouwboeket Rozen

Vind u een bepaalde Roos passen bij de persoon die overleden is? Dan kunt u een rouwboeket bestellen met die Rozen. Ook kunt u een combinatie van verschillende kleuren Rozen bestellen. Voor één soort Roos zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de rouwdruppel witte Rozen of de rouwdruppel rode Rozen. Wilt u een combinatie van Rozen dan zou u de rouwbiedermeier gemengde Rozen kunnen bestellen met lichtroze, zalmroze en donkerroze Rozen. Rozen worden ook vaak gecombineerd met andere prachtige bloemen. Een mooie combinatie is het rouwboeket witte Rozen met paarse Lisianthus.