Mooie ideeën om iemand te herdenken

  • Geplaatst op
  • Door Anne
  • Geplaatst in herdenking
Mooie ideeën om iemand te herdenken

Een dierbare herdenken kan op verschillende manieren. Bent u op zoek naar mooie ideeën om iemand te herdenken? Bekijk de blog voor inspiratie.

Mooie ideeën om iemand te herdenken

Een dierbare herdenken kan op verschillende manieren. De meeste mensen steken bijvoorbeeld dagelijks een kaarsje aan bij een foto, of schrijven een brief aan degene die ze moeten missen. Bent u op zoek naar andere, mooie ideeën om iemand te herdenken? Lees dan de tips in deze blog.  

Creëer een speciaal plekje in huis

Breng een ode aan uw dierbare, door een speciaal herdenkingshoekje in huis in te richten. Zet een foto van uw dierbare neer, zet daarbij een kaarsje en wellicht ook de urn. Het kan van alles zijn, zolang het voor u goed voelt. Bezoek dit hoekje als u daar de behoefte aan heeft. 

Ontwerp een nagedachtenis tegeltje

Het ontwerpen van een persoonlijk gedenk tegeltje is een prachtige manier om uw dierbare te herdenken. Plaats het tegeltje bijvoorbeeld bij het graf of bij de urn. Zo creëert u een mooi gedenkplekje, ter herinnering aan iemand die wordt gemist. Verwerk bijvoorbeeld een mooie foto van uw dierbare op het tegeltje, of gebruik een mooie quote of uitspraak. Een tegeltje kan een fijne, tastbare herinnering zijn. Richt een mooie plek in waar je tijd voor jezelf kunt nemen. Bijvoorbeeld een fijn hoekje, waar je nu toch nog samen een kopje koffie kunt drinken. 

Laat een assieraad maken

Laten gaan is moeilijk. Voor sommige mensen kan het helpen om een overleden dierbare voor altijd met zich mee te dragen, door middel van een assieraad. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een ketting, armband of een ring. Het sieraad hoeft niet perse as te bevatten. U kunt er ook voor kiezen om de vingerafdruk of een lok haar van uw dierbare te gebruiken. Op deze manier draagt u de overledene altijd bij u.

Verzamel verhalen en bundel deze

Vraag familie en hechte vrienden van uw dierbare of zij wellicht mooie, bijzondere of grappige herinneringen of uitspraken van uw dierbare op papier willen zetten. Op deze manier verzamelt u een aantal fijne herinneringen aan uw dierbare. Deze herinneringen kan u bundelen, zodat u op de gewenste momenten alles even rustig na kan lezen als u daar behoefte aan heeft.

Bezoek het graf of strooiveld op een speciale dag

Op speciale dagen, zoals bijvoorbeeld de verjaardag of de sterfdag van de dierbare, kan het fijn zijn om het graf van een overledene te bezoeken. Bezoek het graf en ga even rustig zitten, maak wellicht een praatje en leg een mooie bos bloemen neer. Is het as van de overledene uitgestrooid op een plek waar u gemakkelijk nog eens heen kan? Bezoek die plek dan eens. Het zorgt voor een moment van bezinning. Vindt u het lastig om de overledene op te zoeken? Neem dan een familielid of een hechte vriend mee. Zo kunt u samen herinneringen ophalen en staat u er niet alleen voor.

Schrijf een brief

Wellicht vertelt u in uw hoofd nog regelmatig aan uw dierbare hoe het ermee gaat of hoeveel u hem of haar mist. Het kan helpen om een brief te schrijven, waarin u allerlei onderwerpen kan verwerken. Schrijf bijvoorbeeld hoe het ermee gaat, waar je mee bezig bent en hoeveel je (nog steeds) om de overledene geeft. Het kan lastig zijn, maar in de meeste gevallen helpt het om uw gevoelens van u af te schrijven. De brief kan u bij het graf neerleggen, of zelf bewaren.

Neem contact op

Wilt u graag een mooi rouwboeket geven ter nagedachtenis aan iemand? Bij Rouwboeket.nl hebben wij jarenlange ervaring met rouwbloemen. Deze ervaring zetten wij graag in om u verder te helpen. Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt of advies kunt gebruiken over een geschikt condoleanceboeket, sympathieboeket of troostboeket. We helpen u graag verder.