Rouwboeket

Een rouwboeket is een speciaal boeket voor bij de uitvaart

Rouwboeketten hebben een platte onderzijde en zijn afgewerkt met een lint aan de stelen. Het boeket is een symbolische manier om emoties te uiten en om herinneringen over te brengen. Van oudsher maken bloemen al deel uit van een uitvaart. Op onze website vindt u een uiteenlopend aanbod rouwboeketten, waarbij u kunt kiezen uit verschillende stijlen en prijscategorieën. 

Uiteraard wordt uw rouwboeket met grote zorg handgebonden. De omvang van het boeket neemt evenredig toe met de lengte van het boeket. Het rouwboeket bestaat veelal uit rode rozen, witte alstroemeria, aspidistrablad en appelblad. In het boeket worden ook seizoensgebonden bloemen gebruikt, waardoor het rouwboeket iets kan afwijken van de afbeelding. Het boeket is zeer geschikt om tijdens de plechtigheid op de kist gelegd te worden, maar is ook geschikt voor tonend naast de kist.

Hoe kiest u het juiste rouwboeket met lint?

Bij het uitkiezen van een rouwboeket kiezen de meeste mensen voor de smaak van de overledene. Daarnaast kunt u ook rekening houden met de kleur van het boeket, waar een betekenis aan verboden is:

  • Wit: reinheid, maagdelijkheid, onschuld, puurheid, stilte, ongereptheid en eenvoud.
  • Paars: spiritualiteit, koninklijkheid, sensualiteit, wijsheid en aanzien.
  • Roze: onschuld, lieflijkheid, romantiek, ingetogenheid, blijdschap, zachtheid en tederheid.
  • Rood: liefde, hartstocht, moed en passie.
  • Geel: vrolijkheid, energie, licht, groei en kracht.
  • Oranje: rijkdom, optimisme, sportiviteit en vitaliteit.
  • Blauw: droefheid, oprechtheid, rust, trouw, oneindigheid en goddelijkheid.

In sommige gevallen willen de nabestaande dat de uitvaart in een bepaalde kleur is. In dat geval kunt u het beste een boeket in die kleur kiezen. Op die manier zijn alle bloemen een mooi geheel, in een kleur die past bij de overledene.