Rouwboeket met witte rozen

Rouwboeket met witte rozen

Rozen zijn er in veel soorten. Rozen onderscheiden zich voornamelijk in kleur. De focus wordt nu gelegd op de witte roos. De witte roos is namelijk vaak aanwezig bij een afscheid om de prachtige betekenis en uitstraling. Ook kan deze roos goed gecombineerd worden met andere kleuren en bloemsoorten. Uw dierbare verliezen is al zwaar genoeg, wij helpen u dan ook graag verder met de juiste keuze in het rouwboeket.

Rozenkweek

Rozen worden al duizenden jaren geleden geteeld in China en Afrika. Rozen worden al eeuwen gebruikt, voornamelijk om hun schoonheid. De Romeinen, Egytenaren en Grieken gebruikte de roos zelfs voor rituelen en versierden er tempels en paleizen mee. Nu de tijd worden er bijna overal ter wereld wel rozen geteeld. Ook in Nederland zijn er speciale rozenkweekerijen. Rozen die in Nederland worden gekweekt, worden geteeld in gesloten systemen. Zo zijn er dan ook het hele jaar door rozen te krijgen en kunt u rozen altijd combineren in een rouwboeket.

Betekenis witte rozen

De witte roos wordt al eeuwenlang gebruikt voor rituelen, bruiloften maar ook voor een uitvaart. De witte roos staat namelijk onder andere symbool voor eerbied en herinnering. Het kan ook gebruikt worden voor het uitdragen van respect en het herdenken van de overledene. Verder wordt de witte roos ook wel omschreven als vertrouwen, genegenheid, puurheid en zuiverheid. Naast dat de witte roos veel verschillende mooie betekenissen heeft, ziet de roos er ook nog eens prachtig uit. Door de witte kleur en de sierlijke bloem stralen de bloemen al snel rust uit. 

Rouwboeket witte rozen

Past een of meerdere betekenissen bij uw dierbare die is overleden? Dan zou u kunnen overwegen een prachtig rouwboeket met witte rozen te bestellen. Ook wanneer u een nabestaandenboeket wilt sturen is de witte roos vaak een goede keuze. Dit omdat de witte roos meerdere mooie betekenissen heeft. Een mooi voorbeeld is de nabestaaden boeket wit gecombineerd met de kleur groen. Een rouwboeket die u op de kist zou kunnen leggen is het rouwboeket witte rozen en blad. Dit boeket wordt met zorg handgebonden. Wilt u een rouwboeket in de vorm van een hart? Dan kunt u kiezen voor het open rouwhart witte rozen. Een prachtige optie met een hart vol witte rozen. 

Mooie combinaties

De witte roos kan ook mooi gecombineerd worden met bijvoorbeeld andere kleuren rozen of andere bloemen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een boeket met veel kleuren, dan zou u kunnen kiezen voor de rouwdruppel rozen. Een prachtige samenstelling van gele, creme, zalm, witte en rode rozen. Ook vormt de witte roos een prachtige combinatie met witte alstoemeria’s opgemaakt met salieblad. Wilt u zich nog meer orienteren? Wij hebben alle betekenissen van iedere kleur rozen voor u op een rijtje gezet. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.