Rouwboeket samenstellen: bloemen met een betekenis

  • Geplaatst op
  • Door Jessica
Rouwboeket samenstellen: bloemen met een betekenis

Bloemen zijn er in verschillende kleuren en vormen. Ook hebben veel bloemen een speciale betekenis. U kunt bloemen en kleuren combineren, of één soort aanhouden. Er zijn diverse soorten rouwboeketten, welke past bij de overledene?

Rustig wit boeket 

Een wit of rustig, lichtkleurig boeket past goed bij een ingetogen plechtigheid. Ook als u twijfelt is een neutraal boeket een goede keuze. Een rouwdruppel Witte Rozen met Siergras is een elegant boeket. Witte rozen staan symbool voor nederigheid, onschuld en puurheid. Echter heeft de witte roos niet één vaste betekenis. Het is namelijk ook afhankelijk van de persoon. Witte rozen kunnen een nieuw begin impliceren of juist een afscheid van een dierbare. Verder kunnen ze ook gevoelens overbrengen van liefde en vriendschap, maar ook van respect en hoop. Welke betekenis past bij uw dierbare? 

Liefdevol rood

Kiest u voor de kleur rood en staat de plechtigheid in het teken van de liefde, dan is het open Rouwhart Rode Rozen een passend rouwboeket. De rode roos staat onder andere voor liefde, trouw, respect en vriendschap. De donkerrode roos wordt ook veel gebruikt in rouwstukken, de kleur symboliseert namelijk ook verdriet en rouw. Dit rouwboeket heeft de vorm van een hart. Heeft u voorkeur een voor een rouwdruppel? Dan kunt u ook kiezen voor de  Rode Rozen met Hypericum.

Roze bloemen

De Rouwbiedermeier Roze Germini met Karenza Rozen is een bol vol met roze tinten. Lichtroze staat voor liefdevol en gevoeligheid. Als persoon hecht je veel waarde aan andermans gevoelens. Donkerroze staat symbool voor creativiteit en schoonheid. Een donkerroze roos staat onder andere symbool voor dankbaarheid en waardering. Licht roze, of een zalmkleurige roos, staat onder andere voor elegantie, bewondering, trouw en heimelijke liefde. 

Kleurrijke Gerbera’s

Bloemen en kleuren kunnen prachtig met elkaar gecombineerd worden. Hoewel u uw dierbare verliest, kunt u ervoor kiezen de plechtigheid juist kleurrijk te maken. Een kleurrijke keuze is de Rouwbiedermeier Kleurrijk bestaande uit gemengde Germini’s en diverse kleurrijke bloemen opgestoken met Salalblad. De Biedermeier is een ronde bloemrijke bloemschikking. Deze wordt over het algemeen gemaakt van ronde bloemen die samen een compacte halve bol vormen. Een afscheid is een verdrietig proces, de gerbera bloem kan hierbij wat troost bieden. Deze bloem staat namelijk onder andere voor vrolijkheid. De bloem is er in verschillende kleuren. De rouwbiedermeier Germini met Anjers heeft Germini’s in de kleuren oranje en roze. De kleur oranje staat tijdens een afscheid voor verlangen, waardering en sympathie. De kleur roze voor geluk, dankbaarheid en zuiverheid. 

Bloemcombinatie

U kunt kiezen voor een prachtige combinatie tussen rozen en germini. Er zijn verschillende kleuren rozen waarbij u keuze hebt uit diverse betekenissen. Deze kunt u combineren met gerbera’s, die ook weer uit verschillende kleuren bestaan. Heeft u voorkeur een neutraal boeket? Dan is de Rouwbiedermeier Rode Rozen Zalm Germini een mooie keuze. Dit boeket gecombineerd met groen maakt het rustig en natuurlijk.