Dit zijn de 5 populairste rouwboeketten

Dit zijn de 5 populairste rouwboeketten

Een rouwboeket toont de liefde voor de overledene en kan troost bieden aan de nabestaanden. Bloemen hebben een speciale symboliek en kunnen emotie overbrengen die moeilijk onder woorden gebracht kan worden. De keuze voor een rouwboeket kan erg lastig zijn, zeker in de moeilijke tijd waar u doorheen gaat. Dit zijn de 5 meest bestelde rouwboeketten die u mogelijk kunnen helpen.

Rouwboeket zalm rozen met alstroemeria

Dit handgebonden boeket met zalmkleurige rozen en rode alstroemeria’s is een prachtig boeket met een neutraal kleurenpalet. Een zalmkleurige roos staat ook wel voor liefde, verlangen en trouw. Is de overledene een speciale vriend of vriendin? Dan heeft de alstroemeria een prachtige betekenis. Zo is dit dé bloem van de vriendschap. Alle zes de bloemblaadjes van de alstroemeria staan voor de mooie eigenschappen; begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. 

Rouwboeket witte rozen paarse lisianthus

Past een rustig en vredig rouwboeket bij de overledene? Dan is het witte rozen paarse lisianthus rouwboeket een prachtige keuze. De paarse kleur wordt vaak geassocieerd met passie, inspiratie en spiritualiteit. De lisianthus is onder andere het symbool voor dankbaarheid wat een mooie combinatie vormt met de paarse bekentenis.  De witte roos zorgt voor een vredig gevoel in dit rouwboeket. De witte roos wordt dan ook beschreven in de woorden vertrouwen, eerbied en genegenheid. Ook is de roos symbool voor eerbied en herinnering. 

Rouwboeket witte rozen en blad

De witte rozen en blad is een fris, rustig en subtiel rouwboeket. Het is een mooi contrast tussen donkergroen en de opvallende witte rozen. Witte bloemen staan voor puurheid, reinheid, frisheid, zuiverheid en eenheid. De witte roos is altijd een prachtige keuze voor een afscheid. Aan het rouwboeket kan u een rouwkaart of rouwlint laten bevestigen met uw laatste boodschap of groet. 

Rouwboeket roze wit groen

Een prachtig vol boeket met en mix van frisse, rustige en stralende kleuren is de geschikte omschrijving van het rouwboeket roze wit groen. Dit boeket heeft een combinatie van roze rozen, groene lisianthus en brem afgewerkt met aspidistrablad. De roze kleur past bij energie, zoet en jeugdig. Dit in combinatie met de rustige witte bloem die symbool staat voor onschuld, natuurlijke liefde en vroomheid. Dit boeket zorgt voor een vredig gevoel tijdens de verdrietig bijeenkomst.

Rouwboeket rode en witte rozen

De betekenis van witte en rode rozen samen heeft een prachtige gedachte, het staat namelijk symbool voor; ‘ik wil voor altijd samen met je zijn’. Met dit schitterende rouwboeket blijft u altijd in verbinding met uw geliefde. De bloemen vormen een mooi contrast samen met het donkergroene blad. 

Wilt u weten welke betekenis bloemen nog meer hebben? Van prachtige rode rozen tot kleurrijke gerbera's. U kunt het rouwboeket samenstelling naar uw voorkeur.