Rouwkrans bestellen: Welke keuzes zijn er?

Rouwkrans bestellen: Welke keuzes zijn er?

Een rouwkrans wordt gebruikt een herdenkingen of afscheid. Het biedt een mooie symbolische manier om afscheid te nemen van uw geliefde overledene. Een rouwkrans is er in verschillende maten, vormen en kleuren. De kleuren zijn afhankelijk van de bloem die u het best vindt passen bij de persoonlijkheid van de overledene. U kunt een rouwkrans bestellen die met zorg en liefde voor u wordt gemaakt.

Wanneer een rouwkrans

Een rouwkrans biedt een mooie, symbolische manier om afscheid te nemen van de overledene. Een rouwkrans kan op de kist geplaatst worden, tegen de kist aan of op een standaard tijdens het afscheid. Het fijne aan een rouwkrans bestellen is dat deze er in veel verschillende maten en vormen zijn. Iedere rouwkrans heeft dan ook een unieke betekenis. Bij het kiezen van een rouwkrans is het dan ook belangrijk dat de bloemen passen bij de de smaak overledene. Het biedt troost aan de nabestaande en is een prachtig gebaar tijdens de begrafenis of crematie. 

Ronde rouwkransen 

Ronde rouwkransen zijn er vaak in verschillende maten. Zo heeft u keuze uit een grote krans van 50 centimeter of een XL krans van 60 centimeter. De kransen die u kunt bestellen hebben dan ook verschillende prijzen, zo kunt u de krans kiezen die past bij uw budget. Ronde kransen zijn er in verschillende bloemsoorten en kleuren. Zo kunt u kiezen uit de ajourkrans wit paars of de ajourkrans rood wit blauw. Een echte klassieke rouwkrans is de ajourkrans wit pastel, met prachtige rustige kleuren. 

Hartvormige rouwkransen

Een andere vorm van een rouwkrans die vaak gebruikt wordt is de hartvormige rouwkrans. Het hart staat symbool voor verschillende menselijke gevoelens. Het staat onder andere voor liefde die u voor een ander persoon voelt. Ook is er een verschil in bepaalde kleuren. Zo staat een rood hart voor liefde, romantiek en passie, een geel hart voor geluk, warmte en levensvreugde, een blauw hart voor loyaliteit en vertrouwen en een oranje hart voor vriendschap. U zou kunnen kiezen voor een open rouwhart rode rozen of een rouwhart gesloten met rode en witte rozen. Ook kunt u kiezen voor een prachtig open rouwhart met witte standaard anjers met een roze detail. 

Rouwkrans bestellen 

Een rouwkrans kan een laatste groet zijn aan de overledene. Het brengt emoties over die niet in woorden te omschrijven zijn. Het geeft troost aan de nabestaande en geeft een bepaalde sfeer tijdens het afscheid. De rouwkrans die u kunt bestellen wordt deskundig en met aandacht voor u gemaakt door bloemisten. Ieder rouwstuk wordt met zorg en aandacht bij u bezorgd.