Rouwboeket veldbloemen

Rouwboeket veldbloemen

Veldbloemen zijn kleurrijke bloemen die vaak samen met elkaar gecombineerd worden. Een rouwboeket veldbloemen wordt dan ook steeds vaker gewenst. De kleurrijke bloemen kunnen troost bieden aan de nabestaande. Ook kan het karakter van deze bloemen mooi passen bij de overledene. Veldbloemen stralen namelijk vreugde, passie en geluk uit.

Wat zijn veldbloemen

Veldbloemen zijn termen voor bloemen die in de Nederlandse natuur groeien. Veldbloemen zijn vaak erg aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere insecten. Het zijn prachtige bloemen om te zien en ze kunnen een mooi kleurenpallet creëren. Veldbloemen geven kleur, vreugde en een vrolijke uitstraling. Het kan zijn dat die uitstraling perfect past bij de overledene. U zou er dan voor kunnen kiezen een rouwboeket te bestellen met veldbloemen. Het geeft energie en troost op de sombere dagen. Wilt u uw steun betuigen aan de nabestaande? Dan zou u een nabestaande boeket met veldbloemen kunnen bestellen. 

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende veldbloemen. U zou bijvoorbeeld kunnen denken aan de klaproos, de akkerdistel of dotterbloem. Veldbloemen ziet u steeds vaker langs de weg en andere openbare plekken. Een veldbloem die u bijvoorbeeld vaak tegenkomt is de Echte Kamille. De bloem bloeit van mei tot oktober met kleine, heerlijke geurende bloemhoofdjes. Ze hebben een gele basis met witte blaadjes en lijken hiermee ook wel op madeliefjes. Wat ook een prachtige veldbloem is, is Slangenkruid. Deze heeft een blauw paarse kleur en de bloemen groeien aan een groene steel. Het combineren van al deze prachtige kleurrijke veldbloemen is op dit moment een trend. 

Rouwboeket veldbloemen

Een rouwboeket met veldbloemen heeft een iets minder traditioneel karakter. Het heeft een natuurlijk en wilde uitstraling. De perfecte keuze als u een minder traditioneel rouwboeket wenst. Veldbloemen zijn vaak erg kleurrijk en worden meestal gecombineerd met kruiden en ander groen. Kruiden die goed passen bij veldbloemen zijn munt, dille en kamille. Het lijkt alsof het boeket zojuist uit het veld is geplukt, vandaar ook de naam veldbloemen. Een voorbeeld is de rouwbiedermeier kleurrijk, een combinatie van prachtige kleurrijke veldbloemen.