Mooie uitvaartbloemen

Mooie uitvaartbloemen

Mooie uitvaartbloemen is vaak de laatste groet aan uw dierbare. Welke keuze u maakt in uitvaartbloemen hangt vaak af van de wens van de overledene. Aan de uitvaartbloemen wordt vaak een een laatste boodschap gehangen in de vorm van een rouwlint. Het lint wordt dan bedrukt met uw laatste groet, naam of mooie zin. Een dierbare verliezen is een pijnlijke gebeurtenis, het kan dan lastig zijn uitvaartbloemen te kiezen omdat er veel keuze is. Wij helpen u graag in uw keuze en hebben om die reden de populairste rouwbloemen en betekenissen op een rijtje gezet.

Rozen

Een roos is de populairste bloem om in een rouwboeket te verwerken. Rozen zien er namelijk elegant uit en stralen rust uit. Ook zijn er veel verschillende kleuren rozen. Zo kunt u de kleur roos kiezen die past bij de persoonlijkheid van de overledene. Wilt u uitvaartbloemen versturen naar iemand die een dierbare is verloren? Dan is de witte roos altijd een mooie optie. Dit is namelijk een neutrale bloem met een vredige betekenis. Daarmee kunt u nooit fout zijn. 

Lelies

Een lelie is een prachtige grote bloem die te krijgen is in verschillende kleuren. In een rouwstuk worden vaak witte lelies verwerkt. De bekendste varianten zijn de witte, rode en Turkse Lelie. De lelie heeft dan ook een mooie symboliek.  De lelie vertegenwoordigt beminnelijkheid, zuiverheid, vruchtbaarheid, vertrouwen, liefde, eenheid en vergankelijkheid. Het is dan ook een bijzondere bloem dankzij al die betekenissen. Lelies worden dan ook veel bij begrafenissen gebruikt om de serene, pure uitstraling van de bloem.

Germini

Een germini is een vrij simpele bloem met veel schoonheid. De germini is in alle kleuren van de regenboog te krijgen. Het voordeel van een germini is dat deze lang mooi blijft. De germini heeft ook een eigen betekenis. Vanuit de oorsprong komt die betekenis uit het Victoriaanse tijdperk. Toen konden er niet veel zaken besproken worden vanwege fatsoensnormen van die tijd. Als men iets duidelijk wilde maken, zoals de liefde verklaren, dan deed men dat met bloemen. De germini heeft veel verschillende bedoelingen maar verwijzen vaak naar vrolijkheid door alle kleuren. Natuurlijk is een afscheid geen vrolijk moment, maar wellicht kan het de pijn wel verzachten.

Alstroemeria

De alstroemeria bestaat uit drie keer drie bloemblaadjes. Elk van die drie heeft een eigen betekenis. De betekenissen zijn medeleven, geduld, daadkracht, humor, begrip en respect. De betekenissen samen staan symbool voor langdurige vriendschap. De alstroemeria kan prachtig verwerkt worden in een rouwboeket dankzij die betekenissen.

Anjers

Anjers staan voor gedistingeerdheid en liefde. De officiële naam van de anjers is Dianthus, wat uit het latijn komt en een combinatie is van twee woorden. Allereest het woordt ‘Dios’, dit betekend goden. ‘Anthos’ betekent letterlijk bloemen. Anjers zijn dus eigenlijk de bloemen van de goden. De anjer wordt vaak gebruikt in rouwstukken omdat het talloze kleuren heeft. Ook heeft de bloem een lange houdbaarheid en een lichte geur. 

Veldbloemen

Een trend op het gebied van rouwstukken zijn op dit moment veldbloemen. Veldbloemen zijn bloemen die in de Nederlandse natuur vrij groeien. Hierbij kunt u denken aan de klaproos, de dotterbloem of de akkerdistel. Het mixen van veldbloemen geeft een prachtig kleurrijke uitstraling. Het nut van veldbloemen in de natuur is om onder andere bijen en vlinders te trekken. Wilt u dat het afscheid geen beladen sfeer krijgt? Dan zouden veldbloemen goed kunnen passen.