Lenteboeket voor bij de begraafplaats

  • Geplaatst op
  • Door Anne
  • Geplaatst in rouwboeket
Lenteboeket voor bij de begraafplaats

Een uitvaart in de lente kan wat dubbel voelen, maar de lente biedt prachtige bloemen om warmte en troost te bieden. Bekijk de mogelijkheden voor een lenteboeket voor bij de begraafplaats.

Lenteboeket voor op de begraafplaats

In de lente fluiten de vogels en laten de eerste zonnestralen zich eindelijk zien. Het lijkt dan net alsof de natuur weer ontwaakt. Voor nabestaanden is het vaak een dubbel gevoel om juist afscheid te moeten nemen te midden van al dit nieuwe leven. Toch hoeft een uitvaart in de lente niet altijd slecht te zijn: het kan ook een nieuwe start betekenen. Het is een mooi seizoen met prachtige bloemen. Dit kan mee worden genomen in het samenstellen van een lenteboeket voor bij de begraafplaats of tijdens de uitvaart. Bloemen kunnen immers het verhaal van een persoon vertellen, terwijl het ook een stukje warmte en troost kan bieden.

Als de lente is begonnen, creëert dat nieuwe mogelijkheden voor rouwstukken. U kunt zelf met verzoeken en persoonlijke wensen komen voor een boeket, door bijvoorbeeld aan te geven welke specifieke bloemen de overledene mooi vond en welke bloemen terug moet komen in het boeket. Op deze manier kan de bloemist de persoonlijkheid van de overledene zo goed mogelijk proberen te weergeven. 

Maak gebruik van lentebloemen

In een mooi lenteboeket of rouwstuk kunt u uiteraard typische lentebloemen laten verwerken. Voorbeelden van lentebloemen zijn o.a. de Gardenia, Iris, Kamille, Narcis, Rozen, Tulpen en Vergeet me nietjes. In het lenteseizoen bloeien deze bloemen en zijn ze op hun mooist.

Verwerk lentekleuren in het boeket

Voor een mooi lenteboeket kan er het beste gewerkt worden met bloemen in pasteltinten. Dit geeft het boeket een zachte uitstraling. Uiteraard geeft het ook een mooi resultaat wanneer het boeket bestaat uit allerlei bloemen in vrolijke kleuren. Naast de bloem zelf, heeft de kleur van een bloem vaak ook een betekenis. Wellicht kan de betekenis van een kleur u ook helpen met het kiezen van de kleuren in het boeket. In elk geval geldt dat uw mening hierbij telt.

Lentebloemen op de begraafplaats

De lente is ook het ideale moment om het graf weer wat kleur te geven. Plaats bijvoorbeeld een prachtig lenteboeket naast de grafsteen en zeg een paar lieve woorden. Wilt u dat het graf er lang mooi uit blijft zien? Dan kunt u naast een lenteboeket ook wat lentebolletjes neerzetten. Denk hierbij aan tulpenbollen of narcissenbollen. Die nemen de tijd om mooi te bloeien en komen misschien zelfs volgend jaar weer terug. Zo bloeit de nagedachtenis van uw dierbare elk jaar weer.

Neem contact op

Bij Rouwboeket.nl hebben wij jarenlange ervaring met rouwbloemen. Wij zetten deze ervaring graag in om u verder te helpen. In ons assortiment vindt u boeketten, rouwkransen, biedermeiers of rouwdruppels. Heeft u vragen of kunt u advies gebruiken over wat er mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op.