Een rouwboeket laten bezorgen

Een rouwboeket laten bezorgen

Iemand verliezen is altijd zwaar, zeker als de overledene dicht bij u staat. Een rouwboeket is vaak de laatste groet aan de overledene. U kan een rouwboeket laten bezorgen op locatie, bij het adres van de nabestaande of bij u thuis. Het kiezen van een rouwboeket kan lastig zijn omdat u keuze hebt uit veel verschillende soorten. Wij hopen u een beetje op weg te helpen met wat tips.

Verschillende rouwboeketten

Rouwboeketten zijn er in verschillende formaten, soorten en kleuren. Bij verschillende soorten kunt u denken aan een boeket, rouwkrans, biedermeier en een rouwdruppel. Zo zijn er speciale nabestaande boeketten die u kan sturen naar de nabestaande. Een rouwkrans wordt vaak op een standaard naast de kist gezet of tegen de kist aan. De biedermeier en de rouwdruppel liggen vaak op de kist. Een biedermeier heeft een vorm van een halve cirkel waar prachtige bloemen ingestoken zijn. Een rouwdruppel heeft letterlijk de vorm van een druppel bestaande uit mooie bloemen. Naast alle soorten rouwboeketten heeft u ook keuze uit verschillende bloemsoorten als een roos of anjers en kunt u kiezen uit verschillende kleuren. 

Een keuze maken

Het is logisch dat u het moeilijk vind om een keuze te maken. Het belangrijkst is dat het boeket past bij de persoonlijkheid van de overledene. Controleer ook goed het rouwkaartje, daar staan vaak bepaalde voorkeuren in. Mocht de persoon dicht bij u staan, bijvoorbeeld uw man of vrouw, bedenk dan van welke bloem de overledene hield of welke bloem past bij de overledene. Bloemen hebben namelijk allemaal een eigen betekenis. Hierin verschilt ook de kleur van de bloem. Een roos is er bijvoorbeeld in kleuren die allemaal een eigen betekenis hebben. 

Betekenis van rozen

Zoals net al genoemd, is de roos er in veel kleuren. Rozen ziet u ook vaak terug op een afscheid. Rozen hebben dan ook vaak speciale betekenissen die goed kunnen passen bij de overledene. Een rode roos staat bijvoorbeeld voor liefde, trouw, respect en vriendschap. Een donkerrode roos symboliseert verdriet en rouw. Een roze roos bestaat onder andere uit geluk, bewondering, dankbaarheid en vreugde. Een witte roos bestaat uit zuiverheid, puurheid en onschuld. Een gele roos staat voor warmte, vreugde en vriendschap. Tot slot de oranje roos, die bestaat uit passie, gezelligheid en plezier. Tegenwoordig ziet u ook steeds meer gemixte rozen die samen een prachtig kleurenpallet vormen.

Rouwboeket laten bezorgen

Bent u er uit welk boeket u wil bestellen? Dan kan u het rouwboeket laten bezorgen waar u wilt. Onze tip is wel om dit op tijd te regelen, zodat u zeker weet dat het boeket op tijd bezorgd wordt. Wilt u zich nog meer oriënteren? Lees dan ook eens hoe u een rouwboeket kan samen stellen met de betekenissen van bloemen. Heeft u een rouwboeket gekregen en wil u dat deze zo lang mogelijk goed en mooi blijft? Zo blijft uw rouwboeket lang mooi.