Zo blijft een rouwboeket lang mooi

Zo blijft een rouwboeket lang mooi

Heeft u een dierbare verloren? Dan kan een rouwboeket of nabestaanden boeket erg veel steun bieden. Het boeket kan soms voelen als het laatste wat u overhoudt aan de uitvaart. Hierdoor is het fijn als u zo lang mogelijk kunt genieten van het boeket. Daarom hebben wij de beste tips om uw rouwboeket of nabestaanden boeket zo lang mogelijk mooi te houden.

Rouwboeket mee naar huis

Als er erg veel bloemen mee zijn genomen naar de uitvaart, dan kan de familie er in sommige gevallen voor kiezen om een rouwboeket mee naar huis te nemen. Het kan troost bieden aan de nabestaanden om een stukje van deze mooie herinnering mee te nemen naar huis. Daarnaast komt het ook voor dat er bloemen worden opgestuurd of langs gebracht bij de nabestaanden, als steun. Het is natuurlijk erg fijn als u extra lang kunt genieten van deze mooie bloemen. Daarom hebben wij een paar verzorgingstips voor u.

Gebruik een schone vaas

Zodra u thuis komt kunt u het beste meteen een vaas pakken. Spoel deze vaas niet alleen om met wat water, maar maak de vaas echt schoon. Doe een beetje chloor of bleek in de vaas en spoel een paar keer goed om met warm water. Als de vaas groot genoeg is, kunt u de binnenkant het beste ook nog even goed boenen. 

Voeg de juiste voeding toe

Zit er een zakje voeding bij het boeket? Doe deze voeding dan in de vaas. Als er geen voeding bij zit, dan kunt u zelf voeding toevoegen. Bloemen houden erg van suikers, daar fleuren ze helemaal van op. Het helpt de bloemen enorm als u een beetje frisdrank door het water doet. Als u een glazen vaas gebruikt, kunt u het beste ook een transparante frisdrank gebruiken, dit kan bijvoorbeeld Sprite of Limonade zijn. Als u een vaas van steen gebruikt kunt u er bijna alles bij doen, bijvoorbeeld Cola of Cassis. Merkt u na een tijdje dat de bloemen gaan hangen? Ververs dan het water en doe er weer wat frisdrank bij. 

Lauw water bij de bloemen

Heeft u de voeding of frisdrank in de vaas gedaan? Giet hier dan lauw water bovenop. Bloemen zijn niet zo dol op koud water en zeker ook niet op warm water. Voel even met uw hand of de temperatuur goed is. Als het water lauw is, dan kunt u het in de vaas gieten.

Snijd uw bloemen schuin af

Om ervoor te zorgen dat de bloemen water en voeding goed op kunnen nemen, is het raadzaam om ze schuin af te snijden. Gebruik hiervoor een scherp mes en snijd de bloemen af in ongeveer een hoek van 45 graden. Zo kunnen de bloemen goed ‘drinken’. Haal daarnaast ook de bladeren weg die laag aan de stengels zitten, anders valt het boeket niet mooi in de vaas en worden de bladeren afgekneld. 

Een goede plek voor uw boeket

Zet de bloemen in de vaas en zoek dan een mooi plekje uit. Natuurlijk is het belangrijk dat de bloemen op een mooie plaats staan, maar het is ook belangrijk dat de plek goed is voor de bloemen. Bloemen kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen tocht of directe warmte. Probeer ze dus niet te dicht bij een deur, open raam of verwarming te zetten. Daarnaast houden ze ook niet van te veel zon. Laat ze dus niet uren in de zon staan. 

Blijf het boeket verzorgen

Het boeket heeft water met voeding, is op de juiste manier afgesneden en heeft een mooi plekje gekregen. Het genieten kan in ieder geval beginnen. Maar het is belangrijk om de verzorging ook goed bij te houden. U kunt het beste even om de dag kijken of de bloemen nog genoeg en vers water hebben. Als dit niet het geval is, kunt u het gehele water verversen of wat extra water erbij doen. Gaan de bloemen hangen? Dan kunt u het beste het gehele water verversen en hier wat frisdrank bij doen. Daarnaast kunt u dan nog een stukje van de steel afsnijden. Zitten er bloemen of bladeren tussen die niet meer goed zijn? Haal die er dan tussenuit, anders steken ze de rest aan. Als u de bloemen goed bijhoudt, dan kunt u er optimaal van genieten.

Hart onder de riem steken

Kent u iemand die wel wat steun kan gebruiken? Bijvoorbeeld omdat diegene iemand verloren is? Zelfs als dit al jaren geleden is, is het fijn om nog een nabestaanden boeket te ontvangen. Wij hebben een mooi aanbod aan betekenisvolle nabestaanden boeketten die door de bloemisten met zorg worden samengesteld. Vergeet zeker niet om even de verzorgingstips door te geven, zodat hij/zij ook zo lang mogelijk kan genieten van het prachtige boeket.