Wat is het verschil tussen een rouwboeket en een rouwkrans?

  • Geplaatst op
  • Door Mayra
Wat is het verschil tussen een rouwboeket en een rouwkrans?

Als u op zoek bent naar een passend bloemstuk voor een overledene kan het moeilijk zijn een keuze te maken. Er is veel aanbod en zonder dat u zich er misschien van bewust bent, hebben veel bloemstukken een andere betekenis. Daarom helpen wij u graag met het maken van een keuze tussen een rouwboeket en een rouwkrans.

Wat is een rouwboeket? 

Om het onderscheid tussen een rouwboeket en een rouwkrans te begrijpen, is het nuttig om te weten wat een rouwboeket precies is. Een rouwboeket is een samenstelling van bloemen die gebonden zijn tot een boeket. Deze is vergelijkbaar met de boeketten die u vaak bij bloemisten ziet. Een rouwboeket heeft doorgaans een langwerpige vorm en kan variëren in grootte en samenstelling, afhankelijk van de voorkeur van degenen die het schenken en de persoonlijkheid van de overledene. Rouwboeketten worden vaak geplaatst op de kist van de overledene tijdens de uitvaartdienst, naast de kist als eerbetoon of bij het graf als laatste afscheidsgroet.

Rouwboeketten zijn zeer geschikt wanneer u op zoek bent naar een bloemstuk met veel symboliek. Bij een rouwboeket kunt u kiezen voor verschillende soorten bloemen met diverse kleuren. Deze kunnen verschillende emoties en betekenissen benadrukken of opwekken. Hierdoor kunt u in een rouwboeket veel persoonlijkheid verwerken, wat recht doet aan de herinnering aan de overledene.

Wat is een rouwkrans? 

Een rouwkrans is een bloemstuk dat vaak wordt gebruikt als eerbetoon aan een overledene tijdens een begrafenis, crematie of herdenkingsdienst. Een rouwkrans kenmerkt zich door de cirkelvorm, waarbij diverse bloemen en groene vulling zoals bladeren en takken bij elkaar zijn gestoken of gevlochten. 

Het bijzondere aan een rouwkrans is de symbolische betekenis. Zo staat een rouwkrans voor oneindigheid, continuïteit van het leven en eenheid. Ook wordt een rouwkrans vaak geassocieerd met liefde, respect en herinnering aan de overledene. Een rouwkrans in de vorm van een hart legt een extra nadruk op de liefde. 

De bloemen bij rouwkransen zijn net als bij rouwboeketten beschikbaar in veel verschillende kleuren en soorten. Vaak worden rouwkransen gedecoreerd met bijvoorbeeld parels of andere elementen die de persoonlijkheid en herinneringen aan de overledene weerspiegelen. Een rouwkrans wordt vaak geplaatst op of naast de kist van de overledene tijdens de uitvaartdienst, maar ze kunnen ook worden gebruikt als decoratie voor de locatie van de dienst of als laatste eerbetoon bij het graf.

Bloemstuk voor een overledene bezorgen

In de moeilijke periode van rouw ontzorgen wij u graag zo veel mogelijk. Naast rouwkransen en rouwboeketten hebben wij ook nog veel andere mooie rouwbloemstukken. Wij bieden een gemakkelijke bezorgservice, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het ophalen en transporteren van het rouwstuk. Met onze zorgvuldige bezorging kunt u zich richten op het verwerken van uw verdriet.

Hulp nodig bij het bestellen van een rouwboeket?

Heeft u hulp of advies nodig bij het maken van de juiste keuze voor een rouwstuk? Wij denken graag met u mee voor een passend bloemstuk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij staan klaar om u te ondersteunen in deze moeilijke tijd.