Verschillende rouwboeket vormen

  • Geplaatst op
  • Door Anne
  • Geplaatst in rouwboeket
Verschillende rouwboeket vormen

Rouwbloemen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen en maten. We geven u graag een overzicht van verschillende rouwboeket vormen om thuis, bij de kerk of bij het uitvaartcentrum te laten bezorgen.

Verschillende rouwboeket vormen

In veel gevallen worden er geen harde eisen gesteld aan het geven van een rouwstuk. In dat geval kunt u kiezen voor iets wat u zelf erg mooi vindt of iets waarvan u weet dat de overleden persoon het erg mooi zou hebben gevonden. Rouwbloemen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen en maten. We geven u graag een overzicht van verschillende rouwboeket vormen om thuis, bij de kerk of bij het uitvaartcentrum te laten bezorgen.

Hartvorm

De meest geliefde vorm van een rouwboeket, is een rouwboeket in een hartvorm. De hartvorm staat uiteraard voor liefde en is een prachtige manier om uw liefde en respect naar de overledene te uiten. In een open of dicht hartvorm rouwboeket worden vaak rozen gebruikt. 

Cirkelvorm & ovaalvorm

Uiteraard is een rouwboeket ook in een cirkelvorm of een ovaalvorm te bestellen. De cirkelvorm staat voor oneindigheid. Een rouwboeket in de vorm van een cirkel komt vaak voor als biedermeier of als krans. De ovaalvorm heeft net als de cirkelvorm geen begin en geen einde en staat daarom symbool voor oneindigheid. Een rouwboeket in een cirkel– of ovaalvorm is zeer geschikt als kistbedekking.

Druppelvorm

Een rouwboeket in de vorm van een druppel begint aan de bovenkant wat voller en loopt mooi uit. De druppelvorm staat voor het verdriet dat u heeft vanwege het wegvallen van de overledene.

Speciale vorm

Het kan natuurlijk zijn dat de genoemde vormen hierboven niet zijn wat u zoekt. Gelukkig zijn rouwstukken in allerlei vormen te bestellen, in een speciale vorm die past bij uw smaak of bij de interesse of hobby´s van de overledene. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een rouwboeket in de vorm van een ster (dit staat dan voor een schitterende ster, die de overledene nu is geworden), een vlinder of een kruis (voor het geloof). Dit wordt ook wel de ´creatief gestoken rouwvorm´ genoemd. 

Neem contact op voor advies

Bij Rouwboeket.nl hebben wij jarenlange ervaring met rouwbloemen. Deze ervaring zetten wij graag in om u verder te helpen. Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt of advies kunt gebruiken over een geschikt rouwboeket of om de mogelijkheden te bespreken.