Rouwlint en rouwkaart

Rouwlint en rouwkaart

Een rouwboeket of rouwbloemen is de laatste groet aan uw dierbare. Meestal wordt er aan het boeket een wens gehangen middels een rouwlint. Het lint wordt bedrukt met uw laatste groet, naam of andere boodschap. Ook kunt u de tekst laten drukken op een kaartje. Nu is de vraag, welke kiest u op welk moment en wat is het verschil?

Rouwlinten

Aan het rouwboeket ziet u vaak een rouwlint hangen. Een lint is over het algemeen 10 cm breed en de tekst kunt u zelf samenstellen. Het is gebruikelijk om een rouwarrangement te voorzien van twee delen, ofwel twee slips. Op de ene slip de tekst en de andere de naam van de afzender. Een rouwlint is vaak roomwit met gouden letters.  Het bedenken van een tekst op het rouwlint is emotioneel. Het is belangrijk hier in alle rust over na te denken. U zou de tekst eerst op kunnen schrijven op papier. 

Rouwkaart

Naast een rouwlint kunt u ook een rouwkaart aan het rouwboeket toevoegen. Zeker als u veel tekst heeft wat niet op het lint past. Met een rouwkaart en een lint wordt het rouwstuk nog persoonlijker. Het kaartje zit vaak vast aan het boeket. Over het algemeen is de tekst aan het kaartje niet lang, maar wel heel persoonlijk. Nu is het logisch dat het lastig is de juiste tekst te kiezen. Sommige teksten zijn voor een begrafenis wel geschikt maar niet voor een crematie. De tekst ‘Rust zacht’ wordt bij een crematie afgeraden. Voor een begrafenis is dit wel een geschikte tekst. Ook kunt u er voor kiezen een kort gedicht te schrijven. Soms kan een kort gedicht precies de emoties uitdrukken die de overledene bij u heeft opgeroepen. U kunt zelf een gedicht bedenken of een mooi klein gedichtje uitkiezen van een poëet. 

Welke tekst kiest u

Een tekst uitkiezen voor de rouwkaart of lint is een emotioneel proces. Het belangrijkste is dat u kiest voor een tekst waarbij u een goed gevoel krijgt. De tekst is namelijk erg persoonlijk. Wel zijn er een aantal voorbeelden en meest gebruikte teksten. Nogmaals is het belangrijk om geen ‘rust zacht’ te gebruiken wanneer iemand wordt gecremeerd. Een aantal voorbeeld van geschikte teksten zijn: dag lieve, met grote dankbaarheid, bedankt voor de fijne tijd samen en in onze harten leef je voort. 

Wilt u iemand een condoleancekaart sturen maar vindt u het lastig een passende tekst te bedenken? Woorden schieten vaak te kort, wij helpen u graag opweg met het vinden van een passende tekst voor op een condoleance kaart