Rouwdruppel: wat is het?

  • Geplaatst op
  • Door Zee
  • Geplaatst in rouwdruppel
Rouwdruppel: wat is het?

Uitleg over de rouwdruppel en tips voor de aanschaf van dit eervolle rouwstuk. Deze blog beantwoord de vragen: Wat is het? Welke bloemen kies je voor een rouwdruppel en waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf?

Rouwdruppel: wat is het?

Een rouwdruppel is een prachtig bloemstuk in de vorm van een druppel. De bloemen worden met de hand ingebonden en of geschikt. Dit bloemstuk wordt met veel aandacht samengesteld en opgebouwd in lagen. Normaliter worden rouwdruppels gebruikt om op de kist te leggen, maar het is ook geschikt om de rouwdruppel langs de kist te leggen.

Wat is een rouwdruppel

Zoals hierboven beschreven is een rouwdruppel een stuk dat gericht is aan de overledene. Het stuk wordt normaliter op of bij de kist geplaatst tijdens de plechtigheid. Daarnaast is dit een bloemstuk dat lang mooi blijft. Dit komt doordat het stuk wordt opgemaakt op een houder van oasis. Dit zorgt ervoor dat de bloemen voorzien blijven van water en dus langer dan 12 uur in tact blijven. Tevens is dit bloemstuk vaak een combinatie tussen bloemen zoals rozen en gerbera’s aangevuld met appelblad en aspidistrablad.                              

Welke bloemen in een rouwdruppel

Soms kan het lastig zijn om als buitenstaander een rouwdruppel te kiezen. De keuze welke bloemen er op het stuk komen is vaak afgestemd op twee dingen. Welke bloemen wilde de overledenen of hield de overledene het meest van. En welke bloemen zijn er op dat moment beschikbaar. Hoe kom je erachter wat voor soort bloemen de overledene graag had gewild? Vaak staat er een verzoek op de rouwkaart voor bepaalde bloemen of een stijl, zo niet win dan informatie in bij andere genodigden. Daarnaast is het zaak om met bijzondere of speciale bloemsoorten op tijd de bloemist in te lichten. Deze kan hier rekening mee houden met de inkoop.

Tips voor de aanschaf van een rouwdruppel

Wanneer een rouwdruppel voelt als de beste keuze voor bij het afscheid kan je ervoor kiezen om een rouwlint aan het rouwstuk toe te voegen. Dit is een lint met enerzijds een boodschap aan de overledene en anderzijds de namen van degenen die het bloemstuk geschonken hebben. Belangrijk om rekening mee te houden is het volgende. Bij een crematie is het niet gebruikelijk om ‘’rust zacht’’ op het lint te plaatsen. Kies in plaats daarvan voor bijvoorbeeld ‘’een laatste groet’’.

Rouwdruppel bestellen

Een rouwdruppel is een eervolle laatste geschenk aan de overledene. Wij begrijpen dat je daarbij de juiste keuze wil maken op het gebied van bloemen, vorm en boodschap. Kies jij voor een meer klassieke rouwdruppel met rode en witte rozen of is een kleurrijke rouwdruppel zomerbloemen meer passend? Daarnaast heb je ook nog keuze uit een rouwdruppel van 55 cm of 70 cm. Neem de tijd om een goede en weloverwogen beslissing te maken. Houd wel in gedachte dat sommige speciale bloemen op tijd moeten worden ingekocht. Zo zorg je dat de rouwdruppel precies wordt zoals jij in gedachte had.