Rouwboeket laten bezorgen

Rouwboeket laten bezorgen

Bij verschillende bijzondere momenten in het leven horen bloemen, zo ook bij de dood. Bloemen bij een uitvaart is een uiting van liefde voor de overledene. Ook bieden bloemen vaak troost aan de nabestaanden. Bloemen tijdens een begrafenis of crematie staan dan ook voor medeleven, liefde en deelneming. Daarom is het ook gebruikelijk om een nabestaande boeket te versturen of rouwboeket te geven.

Verschillende boeketten

U heeft keuze uit veel verschillende boeketten. De grootste verschillen zijn de vorm en de kleur. Zo kunt u kiezen voor een boeket, rouwkrans, biedermeier en rouwdruppel. De biedermeier en rouwdruppel worden vaak op de kist gelegd. Een rouwboeket of rouwkrans worden vaker naast de kist of tegen de kist aangelegd. Ook wordt een rouwboeket vaak als nabestaande boeket gestuurd naar de nabestaanden. Rouwkransen zijn er vaak in twee formaten, namelijk in 50 cm en in 60 cm. U kunt de rouwkransen tegen de kist aan zetten of in een speciaal standaard plaatsen. Aan alle boeketten kunt u een rouwkaart of rouwlint laten bevestigen. Hier staat de laatste boodschap of groet op voor de overledene. 

Mooie bloemen

Naast al die prachtige vormen heeft u ook keuze uit verschillende bloemen. Populaire rouwbloemen zijn rozen, lisianthus, gerbera’s en lelies. Alle bloemen hebben een eigen betekenis. Zo kunt u de bloem met betekenis kiezen die past bij uw geliefde overledene. Heeft u een begrafenis of crematie? Bekijk dan goed het rouwkaartje met de uitnodiging voor de uitvaart. Daar staat namelijk vaak de voorkeur voor wel of geen bloemen, wat voor soort bloemen en welke kleur. Het is dan ook belangrijk om aan die laatste wens te voldoen. Met rouwbloemen geeft u niet alleen een waardig afscheid maar ook troost aan de nabestaanden.

Rouwlint kiezen

Wilt u een rouwstuk met rouwlint bestellen? Dan is het goed om te weten waar de kleuren van het lint voor staan:

  • Oranje: optimisme, rijkdom, sportiviteit en vitaliteit.
  • Paars: koninklijkheid, aanzien, sensualiteit, wijsheid en spiritualiteit.
  • Roze: lieflijkheid, onschuld, ingetogenheid, romantiek, blijdschap, zachtheid en tederheid.
  • Blauw: oprechtheid, rust, goddelijkheid, droefheid, oneindigheid en trouw.
  • Wit: onschuld, reinheid, puurheid, stilte, maagdelijkheid, ongereptheid en eenvoud.
  • Rood: moed, liefde, hartstocht en passie.
  • Geel: energie, licht, vrolijkheid, groei en kracht.

Rouwboeket laten bezorgen

Uw bestelling wordt met de grootste zorg snel en op iedere gewenste locatie door heel Nederland bezorgd. Uw rouwboeket wordt met aandacht gemaakt door de rouwbloemen specialist met al meer dan 25 jaar ervaring. Het boeket kan op elk gewenst adres in Nederland worden bezorgt. Als u voor 12 uur besteld is het meestal mogelijk om dezelfde dag het rouwboeket bij het uitvaartcentrum, bejaardenhuis, kerk of huisadres te leveren. De boeketten worden namelijk gemaakt door een bloemist in de regio. Vandaar dat de rouwboeketten soms licht kunnen afwijken van de foto’s op de website.