Op welke momenten stuurt u iemand een nabestaanden boeket?

  • Geplaatst op
Op welke momenten stuurt u iemand een nabestaanden boeket?

Wanneer iemand in uw omgeving een dierbare verliest, voelt het fijn om een gebaar van medeleven te bieden. Waar woorden soms tekort schieten, kan iets tastbaars een van grote waarden zijn. Op dit moment is het gebruikelijk om een nabestaanden boeket te sturen. Een nabestaanden boeket is een boeket dat bedoeld is voor directe nabestaanden om hen troost te bieden. Dit boeket wordt ook wel condoleance- of sympathieboeket genoemd.

Op welke momenten stuurt u iemand een nabestaanden boeket?

Het meest gebruikelijke moment om een nabestaanden boeket te sturen is op het moment dat u het bericht van overlijden krijgt. Het voelt juist om de nabestaanden te laten weten dat u aan hen denkt. Op dat moment kunt u direct een boeket sturen, zodat het nabestaanden boeket voor de begrafenis aankomt. U kunt er ook voor kiezen om het sympathieboeket iets later te sturen, zodat het juist als steun kan bieden nadat de nabestaanden officieel afscheid hebben genomen.

Steun blijven bieden

Door het gemis blijven (directe) nabestaanden voor een lange periode gemis ervaren. Het is fijn voor deze personen als zij het gevoel hebben dat er aan hen wordt gedacht. Er zijn een paar momenten waarop een (nabestaanden)boeket extra steun kan bieden. Een achtergebleven echtgenoot of kinderen kunnen het moeilijk hebben op de datum dat de persoon een jaar (of langer) is overleden. Daarnaast kan de verjaardag van de overledene ook een pijnlijke datum zijn. De herinneringen zijn mooi, maar het gemis is groot. Om uw medeleven te tonen op deze dagen, kunt u een boeket sturen. Dit kan erg veel betekenen voor de nabestaanden.

Neem contact op

Wij hebben jarenlange ervaring met rouwbloemen en deze zetten wij graag in om u verder te helpen. Wist u ook dat wij bloemen bezorgen in heel Nederland? Neem dus gerust contact met ons op als u vragen hebt of advies kunt gebruiken over een geschikt condoleanceboeket, sympathieboeket of troostboeket.