Mooi alternatief voor een rouwboeket

  • Geplaatst op
  • Door Dionna
Mooi alternatief voor een rouwboeket

Bloemen onderstrepen de symboliek van belangrijke momenten. Een rouwboeket toont de liefde voor de overledene en biedt troost aan de nabestaanden. Bent u niet zo van de bloemen of wilt u een andere unieke manier vinden? Wij hebben een aantal mooie alternatieven voor een rouwboeket op een rijtje gezet. 

Planten

Planten zijn een mooi alternatief voor een rouwboeket en gaan ook langer mee. Ze geven een meer moderne en frisse sfeer. Kies een selectie van de favoriete planten met kleurrijke potten om de overledene te gedenken. 

Wensboom

Een ander mooi alternatief is een wensboom. Met een wensboom kunnen nabestaanden een wens of herinnering achterlaten in de boom. Het is natuurlijk mooier om een echt boompje te gebruiken. Neem pennen en linten mee zodat de gasten daar hun wens op kunnen schrijven en die in de boom kunnen hangen. De wensboom zal een mooie herinnering zijn voor de toekomst, een plek waar u altijd terug kunt keren.

Schelpen/stenen

Schelpen of stenen kunnen ook een mooi alternatief zijn, zeker ook als de overledene emotionele waarde hieraan hechtte, zoals schelpen van een specifiek strand waar jullie veel herinneringen aan hebben. Het is een mooie gedachte om afscheid mee te nemen.

Gedenkboek

De tijd besteden aan het maken van een boek met herinneringen kan een mooi alternatief zijn voor een rouwboeket. Het kan een verzameling van de favoriete foto's zijn of foto’s die de familie misschien nog niet eerder heeft gezien. U kunt ook enkele handgeschreven herinneringen toevoegen.

Kaarsen

Kaarsen worden traditioneel geassocieerd met rouw en zijn een geschenk dat veel langer meegaat dan bloemen. Veel mensen vinden dat het aansteken van een kaars een positieve manier kan zijn om het leven van hun geliefde te herinneren.

Neem contact op voor advies

Natuurlijk is een rouwboeket ook een zeer geschikt aandenken. Bestel een nabestaanden boeket om te laten weten dat je aan de nabestaanden denkt. Bij Rouwboeket.nl hebben wij jarenlange ervaring met rouwbloemen. Deze ervaring zetten wij graag in om u verder te helpen. Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt of advies kunt gebruiken over een geschikt rouwboeket of om de mogelijkheden te bespreken.