Alternatieven voor een rouwlint

  • Geplaatst op
  • Door Anne
Alternatieven voor een rouwlint

Het toevoegen van een rouwlint aan een rouwboeket is een mooie en gepaste manier om een laatste groet aan de overledene te brengen en om uw medeleven te uiten aan de nabestaanden. Wilt u liever uw medeleven en steun uitdrukken op een andere manier? We geven u graag enkele alternatieven voor rouwlinten die u kunt overwegen.

Alternatieven voor een rouwlint

Het verlies van een geliefde is een moeilijke tijd. Het kiezen van een manier om uw medeleven en steun uit te drukken, kan een belangrijk onderdeel zijn van het rouwproces. Het toevoegen van een rouwlint aan een rouwboeket is een mooie en gepaste manier om een laatste groet aan de overledene te brengen en om uw medeleven te uiten aan de nabestaanden. Wilt u liever uw medeleven en steun uitdrukken op een andere manier? We geven u graag enkele alternatieven voor rouwlinten die u kunt overwegen.

Houten schijf

Wilt u wel in de buurt blijven van een rouwlint? Bekijk dan de mogelijkheden voor het bedrukken van een afscheidsgroet op een houten hart of houten afscheidsbordje. Een houten hart gaat erg mooi op in het rouwboeket.  

Persoonlijke brief of kaart

Het schrijven van een persoonlijke brief of het sturen van een rouwkaart met oprechte woorden van medeleven is een tijdloze manier om uw steun te betuigen. 

Donatie aan een goed doel

Een andere manier om uw medeleven te uiten, is door een donatie te doen aan een goed doel of organisatie die de overledene na aan het hart lag. Dit is een zinvolle manier om hun nalatenschap voort te zetten.

Fotoboeken of herinneringsalbums

Het samenstellen van een fotoboek met dierbare herinneringen aan de overledene kan een troostende en betekenisvolle manier zijn om uw medeleven te uiten. Wilt u dit liever niet alleen doen? Nodig anderen dan ook uit om bij te dragen aan het album. 

Gesprek en aanwezigheid

Soms is het meest waardevolle wat u kunt bieden uw aanwezigheid en een luisterend oor. Laat de rouwende persoon weten dat u er voor hem of haar bent en dat ze op u kunnen rekenen.

Kunst en creativiteit

Bent u artistiek? Overweeg dan om bijvoorbeeld een kunstwerk, gedicht of lied te maken ter ere van de overledene. Dit kan een emotionele en therapeutische uitlaatklep zijn.

Het kiezen van een alternatief voor een rouwlint

Het kiezen van het juiste alternatief voor een rouwlint hangt af van de persoonlijke voorkeur van de rouwende en de relatie met de overledene. Het belangrijkste is dat het gebaar oprecht en doordacht is, en dat het de steun en liefde overbrengt die u voelt. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u overleggen over bepaalde zaken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.