Rouwstukken

Rouwstukken

Een mooi rouwstuk laten maken

Een rouwstuk is een speciaal bloemstuk dat wordt gemaakt ter gelegenheid van een uitvaart of soms bij een herdenking. Een rouwstuk wordt soms in de vorm van een boeket gemaakt, maar vaak is het een bloemstuk dat op oase wordt gestoken. Zo kunnen er speciale vormen worden gemaakt en kunnen de bloemen ook langer vochtig worden gehouden zodat ze langer mooi blijven. Een rouwstuk laat u maken als u zich nauw betrokken voelt bij de overledene of de nabestaande uw persoonlijke medeleven wilt betuigen.

Welke bloemen passen in een rouwstuk?

Vandaag de dag mag eigenlijk alles. Er zijn geen regels meer van wat niet mag in een rouwstuk. Als iemand jong overlijdt dan wordt er soms gekozen voor uitbundige en kleurrijke rouwstukken in plaats van het traditionele wit dat vaak wordt gekozen. Als u bang bent voor het maken van een foute keuze dan kunt u het beste een rouwstuk laten maken met rozen, fresia’s of anjers en kiezen voor de kleur wit of eventueel roze. Deze kleuren zijn doorgaans een veilige keuze. Ook als u de overledene niet zo goed kent is dit een verstandige keuze.

Een laatste groet met een rouwstuk

Aan een rouwstuk wordt meestal een lint bevestigd waarop de namen van de gevers worden genoemd, soms met een persoonlijke tekst zoals ‘rust zacht’ of ‘een laatste groet’. Soms wordt gekozen voor een zeer uitgesproken tekst, als deze past bij de overledene. Zo wordt op het lint van een overleden militair soms gezet ‘old soldiers never die, they simply fade away’, afkomstig uit een populair oud Brits liedje. Ook een dichtregel of een mooie uitspraak van de overledene kan als tekst voor een lint aan het rouwstuk dienen. Ook hiervoor geldt dat het de persoonlijke keuze is van de nabestaanden.

Een rouwstuk online bestellen

Als u niet in de gelegenheid bent om de uitvaart van een dierbare of gewaardeerd persoon bij te wonen dan kunt u uw medeleven tonen door een rouwstuk te sturen. U kunt dat heel gemakkelijk bestellen op Rouwboeket.nl. U kunt uw wensen ten aanzien van het rouwstuk doorgeven waarna er een geheel naar uw wens gemaakt rouwstuk wordt samengesteld. Dit wordt dan tijdig bezorgd bij het uitvaartcentrum of bij de woning waar de overledene ligt opgebaard. Als u advies wilt over het laten maken van een rouwstuk dan kun je natuurlijk contact opnemen.